De voordelen van een kunststof gietvloer

  • Klusjes
  • juli 7, 2020
  • Comments Off

Zoals je misschien wel weet is de gietvloer de laatste jaren steeds populairder geworden. Het type vloer kent veel voordelen en zorgt voor optimaal woongemak. Overweeg je om een kunststof gietvloer te laten plaatsen in je woonkamer, badkamer of keuken? Voordat je de knoop doorhakt, raden we je aan om voldoende research te doen. Er zijn namelijk verschillende soorten gietvloeren en deze hebben diverse voor- en nadelen. 

Moderne uitstraling

Industriële materialen zijn niet meer weg te slaan uit het hedendaagse interieur. Metaal, beton en hout zorgen voor een strak en robuust uiterlijk. Een kunststof gietvloer is de perfecte basis voor een industrieel interieur. Deze heeft namelijk een moderne uitstraling en wordt naadloos aangebracht, zodat je geniet van een strak geheel. Kunststof gietvloeren komen in allerlei verschillende soorten en maten. Zo kun je helemaal zelf bepalen welke kleur gietvloer je in de woning wilt hebben liggen. Kies je voor neutraal grijs? Of ga je voor de trendy betonlook? Het is zelfs mogelijk om verschillende kleuren met elkaar te mengen om tot een bijzondere en unieke tint te komen. 

Een duurzame vloer

Een kunststof gietvloer is een ijzersterke vloer en is wel bestand tegen een stootje. Aangezien een gietvloer wordt gegoten en uit verschillende lagen bestaat, wordt er een sterke en duurzame vloer gecreëerd. De vloer kan tientallen jaren meegaan als deze goed wordt onderhouden. Het is belangrijk dat je om de zoveel jaar een grote onderhoudsbeurt plant, zodat beschadigingen en krassen worden voorkomen. Het is daarnaast ook mogelijk om een nieuwe toplaag te laten plaatsen als de huidige is beschadigd of je uitgekeken bent geraakt op de kleur of uitstraling. Vervolgens ziet de kunststof gietvloer er weer als nieuw uit. 

Perfect voor vloerverwarming

Ben je een echte koukleum? Dan hebben we goed nieuws voor je. Een kunststof gietvloer kan namelijk goed worden gecombineerd met vloerverwarming. Omdat de gietvloer redelijk dun en flexibel is, kan de de warmte goed en geleidelijk worden verspreid door de gehele ruimte. Het verwarmen van de woonkamer of badkamer met vloerverwarming is zuinig en kan je geld besparen op de energierekening. Je kunt bij kunststof-gietvloer.nl terecht voor zowel het plaatsen van een gietvloer als het combineren met vloerverwarming.  

Hygiënisch en makkelijk schoon te maken

Een kunststof gietvloer is niet alleen modern, duurzaam en perfect voor vloerverwarming, ook is de vloer ontzettend hygiënisch. De vloer wordt namelijk naadloos gegoten en vuil of stof kan zich dus niet ophopen in naden of kieren. Als je last hebt van allergieën is een gietvloer de ideale vloer voor in huis. Daarnaast kun je de vloer heel gemakkelijk schoonmaken. Zorg ervoor dat je de vloer wekelijks reinigt met water of een speciaal middel en je zult jarenlang kunnen genieten van je mooie vloer. 

Ben je benieuwd geworden naar de prijs van een kunststof gietvloer? Voor meer informatie en inzicht in de kosten kun je op gietvloerprijzen.nl kijken. Laat je vooral inspireren door de prachtige foto’s van eerdere projecten. 

Previous «
Next »