Wat is de vingerlastechniek?

  • Klusjes
  • november 26, 2019
  • Comments Off
vingerlas

De vingerlastechniek is een techniek die gebruikt wordt om twee stukken hout met elkaar te verbinden. Door uit beide stukken hout een in elkaar passende freesfiguur te snijden, creëer je een stevige verbinding. Met behulp van lijm worden de twee in elkaar passende stukken hout dan aan elkaar bevestigd.

De voordelen van vingerlassen

  • De vingerlastechniek zorgt voor een stevige verbinding van de stukken hout. Bovendien resulteert de techniek in recht en stabiel hout. 
  • Het resultaat van de vingerlastechniek is blijvend. De verbindingen blijven stabiel en recht.
  • Met behulp van de vingerlastechniek kun je hout van dezelfde soort met elkaar verbinden, maar ook stukken van verschillende houtsoorten.
  • De techniek is snel en duurzaam.

Een duurzame techniek

De vingerlastechniek is erg duurzaam. Je hebt bij het vingerlassen minder restafval dan bij andere technieken om houtverbindingen te maken. In principe is het gevingerlaste hout zelfs tot 100% bruikbaar!

Het prijskaartje van de techniek

Doordat je het hout optimaal kunt gebruiken, bespaar je dankzij de vingerlastechniek op inkoopkosten. Je vermijdt op die manier ook verkeerde berekeningen door te hoge uitvalpercentages van het hout. Geen onaangename verrassingen dus omdat je berekening een stuk lager uitdraaide dan de werkelijke kosten die je uiteindelijk hebt!

Bovendien vraagt de vingerlastechniek ook minder tijd dan andere technieken. Ook hierop kun je dus besparen. Met de vingerlastechniek kun je tot wel drie keer meer hout verwerken dan met andere technieken.

Mogelijkheden van de vingerlastechniek

Je kunt de vingerlastechniek gebruiken voor alle soorten hout. Doordat je met deze techniek verschillende soorten hout met elkaar kunt verbinden, bespaar je op dure houtsoorten zoals hardhout, wat enorm kan oplopen. Of je het hout nu gebruikt voor de ramen, deuren, kozijnen of andere houttoepassingen, je kunt erop vertrouwen dat het gevingerlast hout recht en stabiel is.

Je hout laten verbinden met de vingerlastechniek

Kies je ervoor om het hout te laten verbinden met de vingerlastechniek, dan kan je bij speciale leveranciers terecht. Zij kunnen je gedegen helpen en vaak krijgt u 10 jaar garantie op het gevingerlast hout. Heb je  verschillende perslengten nodig? Dat is geen probleem, alle lengtes kunnen worden gevingerlast.

Just in Time vingerlassen

Wist e trouwens dat je ook Just in Time vingerlassen kunt krijgen? Door hiervoor te kiezen, vermijd je dat je al uw hout in één keer moet bestellen. Je krijgt je hout wanneer je het nodig heeft, en kiest daarmee voor minder chaos en meer ruimte.

Previous «
Next »