• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Welke verschillen zijn er tussen de verfmerken?

Welke verschillen zijn er tussen de verfmerken?

  • Klusjes
  • november 4, 2020
  • Comments Off
verfblikken

Er zijn ontzettend veel verschillende merken verf of de markt, zoveel dat het vaak moeilijk inschatten is welke goed is. Het is vaak überhaupt moeilijk om in te schatten wat de verschillen zijn tussen de verschillende merken. Dan is er ook nog eens een verschil tussen binnen- en buitenverf, waar wel degelijk verschil in zit. Zo is Cetabever van Colorstore erg goed voor binnen, maar kun je die beter niet buiten gebruiken.

Per verfklus bekijken

Zoals we al aan gaven zijn er tal van verfmerken op de markt, die natuurlijk allemaal zeggen dat ze de beste zijn. Dat is logisch, want zo werkt het, maar voor de juiste keuze verf, moet je echt per oppervlak en onderwerp kijken welke daar het beste bij past. Het ligt namelijk niet alleen het materiaal dat je beschildert, maar ook of het voor binnen of buiten is. Als het buiten is, ligt het er ook nog eens aan op wat voor plek het is, staat het te schilderen object bijvoorbeeld vol in de zon of niet.

Hoge kwaliteitsgraad van de verf

Velen zijn het erover eens dat als je buiten gaat schilderen, dan wil je er na het schilderen vooral zo lang mogelijk van af zijn. Het gaat er dus om dat de verf echt goed moet zijn en dus een hoge kwaliteitsgraad moet hebben. Daarnaast wil je natuurlijk dat de verf gemakkelijk aan te brengen is en is het wel fijn dat je onder bijna iedere temperatuur kunt werken. 

Andere zaken die verschil maken tussen verschillende verfmerken

En zo zijn er tal van zaken waar je rekening mee moet houden als je gaat schilderen, zoals de duurzaamheid, de werkbaarheid, gewenste temperatuur en droging. Andere verschillen kunnen liggen in het behoud van de glans en kleur, hoe goed het oppervlak na het schilderwerk is schoon te maken, kras- en slijtvastheid, blaasvorming, bescherming tegen de elementen zoals UV straling en of je de verf bij elke temperatuur kunt aanbrengen. Deze genoemde eigenschappen vinden we terug in verschillende soorten verf. Echter zijn bij de ene verf alle eigenschappen aanwezig, terwijl bij de andere verf slechts een deel van de eigenschappen aanwezig zijn.

Belangrijke eigenschappen voor binnenverf

Ook bij binnenverf zijn er grote verschillen onderling en een aantal eigenschappen zijn daarom erg van belang. Bij binnenverf moet je dan denken aan de kras- en slijtvastheid, de huidvet resistentie, de vloeiing, droging en of de verf een goede doorharding heeft.

Previous «
Next »