Iedere klus begint met goed gereedschap!

  • Klusjes
  • september 24, 2019
  • Comments Off
goed gereedschap aanschaffen

Kopen of huren van gereedschap: beide hebben hun voordelen

Wanneer je thuis of rond jouw woning veelvuldig klust, is het goed gereedschap aanschaffen belangrijk. En natuurlijk ook als je een eigen klussenbedrijf hebt of bezig bent om een klussenbedrijf op te starten. Zo heb je altijd het juiste gereedschap voor de juiste klus tot je beschikking! Maar naast gereedschap kopen kun je natuurlijk ook gereedschap huren. Dit is met name nuttig als je niet al te vaak klust, of voor een specifieke klus niet het juiste gereedschap voorhanden hebt. Maar welk soort gereedschap heb je sowieso nodig voor de belangrijkste klussen in en rond huis, of op locatie? Of je nu goed gereedschap aanschaffen wilt of plannen hebt om gereedschap huren te gaan: de onderstaande basisgereedschappen mogen in jouw gereedschapskist hoe dan ook niet ontbreken. Althans, als je jezelf als klusser serieus wilt nemen en niet voor onaangename verrassingen komt te staan bij speciale of onverwachte klussen. Doe je voordeel met onze lijst!

De basisgereedschappen die elke klusser nodig heeft

Vanzelfsprekend is er geen doe-het-zelver die zonder een aantal basic gereedschappen kan. Denk hierbij aan enkele soorten hamers (zowel van staal als rubber), een uitgebreide set met schroevendraaiers, een of meer handzagen, een accuboormachine en natuurlijk spijkers, bouten, moeren, pluggen en schroeven in diverse lengtes en diktes. Een meetlat, potloden, waterpas, schuurpapier, spanningszoeker, een combinatietang, een waterpomptang, enkele handtangen, een stanleymes en een goede sleutelset behoren ook tot de lijst juiste gereedschap voor de juiste klus. Verder zijn bevestigingsmaterialen altijd handig, evenals lijm, tape en plakband. Heb je plannen om gereedschap kopen of gereedschap huren te gaan, zorg dan dat je bovenstaande basiselementen in jouw collectie hebt.

Meer specialistisch gereedschap

Bovenstaande soorten goed gereedschap aanschaffen is vooral voor startende klussers van belang. Voer je echter vaker klussen uit, dan is het handig om meer specialistisch gereedschap te kopen of te huren. Vooral elektrische apparaten en machines komen hier om de hoek kijken. Omdat dit type gereedschap helpt om klussen preciezer, sneller en professioneler uit te voeren. Denk hierbij aan elektrische zaagmachines, schuurmachines, schroefboormachines, een haakse slijper, een lasapparaat of een freesmachine. Ook specialistisch materiaal voor verfklussen en dergelijke is handig. Denk hierbij aan een set goede kwasten (zowel losse kwasten als rollers), enkele verfbakjes, muurvullers, afplakfolie en goede schilderstape.

Vergeet de veiligheidskleding niet

Gereedschap kopen of huren is één ding. Zorgen dat je veilig klussen kunt uitvoeren een ander ding. Zorg er daarom voor dat je over de juiste veiligheidsmaterialen en veiligheidskleding beschikt voor jouw klussen. Onmisbaar is bijvoorbeeld gehoorbescherming, die je kunt gebruiken als je gaat boren, slijpen of schuren met een machine. Zo voorkom je gehoorbeschadiging. Naast oorkappen, heb je sowieso – zeker als je vaak lasapparatuur gebruikt of zaagmachines – een beschermende bril nodig. Tot het verdere repertoire van de klusser qua veiligheidsproducten, behoren schoenen met versterkte neuzen (die de tenen beschermen als er zware voorwerpen op vallen), het beroemde stofkapje en en helm en kniebeschermers als je regelmatig met beton werkt of sloopprojecten uitvoert. Vergeet ten slotte ook niet om enkele setjes handschoenen aan jouw assortiment klusspullen toe te voegen.

Ruim jouw gereedschap en accessoires goed op

Je ziet het: de gereedschapskist van de klusser zit aardig vol. Sterker nog: lang niet alles past erin. Zorg eer daarom voor dat je een schuurtje of loods hebt waar je jouw gereedschapsverzameling droog, overzichtelijk en veilig kunt opslaan. Zo vind je jouw gereedschappen snel terug en gaan ze langer mee

Previous «
Next »