• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Hoe krijg je de financiering rond van een ontwikkel project

Hoe krijg je de financiering rond van een ontwikkel project

  • Klusjes
  • april 20, 2021
  • Comments Off
project financiering

Het zal je maar gebeuren. Als ontwikkelaar met meerdere jaren ervaring op de vastgoedmarkt, kom je toevallig een buitenkansje tegen. Vanwege de speciale ligging, de ruime oppervlakte en de nabijheid tot het centrum, zie je gelijk een berg aan mogelijkheden om dit terrein te ontwikkelen tot verschillende exclusieve residenties die je met een mooie winst op de markt kunt aanbieden. 

Helaas ziet de bank die normaal gesproken jouw projecten financiert, niet dezelfde mogelijkheden die jij voor ogen hebt, waardoor je op zoek moet naar een andere manier om het project te kunnen financieren. Overtuigd dat je het bij het juiste eind hebt en dat het aangeboden stuk land wel degelijk de nodige mogelijkheden kan bieden, ga je daarom op zoek naar een alternatieve kredietverstrekker, iemand die net als jou, wel gelooft in de mogelijkheden die dit terrein te bieden heeft. 

Alternatieve kredietverstrekking

Gelukkig ben je vandaag de dag niet langer afhankelijk van de traditionele banken die allerlei voorwaarden stellen alvorens ze een financiering toekennen. Er zijn tegenwoordig ook andere kredietverstrekkers die jou kunnen helpen om een project te financieren, zonder tijdrovende voorwaarden waaraan je moet voldoen, alvorens een financiering aan je kan worden verstrekt.

Na de kredietcrisis in 2008 is het gros van de banken een stuk terughoudender alvorens ze een project financiering toekennen. Er dient aan verschillende voorwaarden te worden voldaan, alvorens een bank ervan overtuigd is, dat de financiering van een specifieke investering vrij is van allerlei risico’s, een proces dat vaak weken tot maanden in beslag kan nemen. 

Bepaalde kredietverstrekkers kunnen binnen no-time een lening regelen

Met de nodige ervaring als vastgoedbelegger, weet je dat je soms snel moet kunnen schakelen, zonder afhankelijk te zijn van allerlei voorwaarden. Zodoende dat het geen kwaad kan om op zoek te gaan naar alternatieve kredietverstrekkers, die je snel kunnen helpen om de financiering voor een project rond te krijgen.

Naast het aanbieden van verschillende mogelijkheden om een project te financieren, is het ook mogelijk om een overbruggingsfinanciering vastgoed te regelen. In dit geval word je als vastgoedbelegger- of ondernemer de mogelijkheid geboden, om een bepaalde aankoop te financieren voordat de reguliere financiering tot stand is gekomen. 

Voorkom tijdproblemen 

Zeker wanneer je te maken hebt met een tijdslimiet waarbinnen de aankoop van een pand dient te geschieden, is dit een goede manier om probleemloos de financiering van de aankoop rond te krijgen.

Met name voor de aanschaf van bedrijfspanden, beleggingspanden, bouwgrond of hotel en horeca-objecten, kantoor- of winkelpanden kan het interessant zijn om te kijken naar de mogelijkheden die een overbruggingsfinanciering kan bieden. Wanneer een degelijke investering met het verloop van de tijd een goede winstmarge biedt, zal het vrijwel onmogelijk zijn om een partij te vinden die de aanschaf hiervan niet wilt financieren!

Previous «
Next »