• Homepage
  • >
  • Keuken
  • >
  • Waarom je moet kiezen voor een tafel van roestvrij staal in de keuken

Waarom je moet kiezen voor een tafel van roestvrij staal in de keuken

  • Klusjes
  • augustus 9, 2021
  • Comments Off
rvs werktafel

Zo wat in elke professionele keuken zijn de werkbladen en tafels van RVS (Roestvrij Staal). Dat komt omdat het een ideaal materiaal is voor in de keuken, het beschikt over eigenschappen die geen enkel ander materiaal heeft. Dat is ook de reden dat steeds meer particulieren voor de keuken thuis kiezen voor een RVS werktafel. Daar komt bij dat RVS erg goed past bij verschillende soorten interieurs, zoals een modern, industrieel interieur… of een Scandinavisch. Ben jij op zoek naar een nieuwe werktafel voor in de keuken? Lees dan snel verder want wie weet is RVS ook wel iets voor jou!

RVS is nagenoeg onverwoestbaar en slijtvast

Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een tafel van RVS, of een werkblad, is het feit dat RVS zo goed als onverwoestbaar is, en daarnaast slijtvast. Roestvrij staal is bestand tegen vuil, vocht en hoge temperaturen en een RVS tafel of blad gaat doorgaans dan ook een leven lang mee. Dit maakt RVS een duurzame investering.

RVS voor een moderne, strakke uitstraling

Roestvrij staal is erg gewild bij mensen die een moderne keuken hebben of willen. Met RVS elementen in de keuken, zoals een tafel, geef je die keuken een industriële look. Het is dan ook heel normaal om hele keukens van RVS te zien in de etalages bij de grote keuken producenten. Bovendien is het perfect te combineren met andere materialen zoals hout en kunststof. Zo kun je je keuken makkelijk laten aansluiten bij de rest van je moderne of Scandinavische interieur.

Roestvrij staal is erg makkelijk te reinigen

Een van de belangrijkste redenen voor professionals om te kiezen voor roestvrij staal in hun keukens is het feit dat het erg makkelijk te reinigen is en dus erg hygienisch is. In zo’n professionele keuken vind je sowieso veel spullen van RVS, zoals het fornuis, pannen en gereedschap. Dat is niet zo gek, want RVS is zeer hygiënisch. En in de horeca staat hygiëne natuurlijk voorop! Vuil, vocht en etensresten hechten zich niet aan het staal, waardoor het heel eenvoudig schoon te maken is. Neem een RVS werkblad of achterwand simpelweg af met een vochtige doek en een schoonmaakmiddel en het is weer schoon.

Geen ijzersmaak 

Een laatste voordeel van RVS dat we willen noemen is het feit dat het geen smaak toevoegt, iets dat bij andere metaalsoorten vaak wel het geval is. Om die reden zijn ook veel potten en pannen van roestvrij staal gemaakt. Je hoeft er dus niet bang voor te zijn dat je voedsel een gekke smaak heeft gekregen.

Previous «
Next »