• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Vensterbanken zelf maken, een aantal design tips!

Vensterbanken zelf maken, een aantal design tips!

  • Klusjes
  • maart 27, 2017
  • Comments Off

Je hele woning heeft een nieuwe moderne look gekregen, maar toch is er nog iets wat mist. Het zijn de vensterbanken. Deze vensterbanken passen niet goed meer bij de nieuwe sfeer van de woonkamer. Wanneer je kiest voor nieuwe vensterbanken, dan kun je deze kant-en-klaar kopen, maar vensterbanken zelf maken kan ook een prima optie zijn.

Vensterbanken zelf maken

Wanneer je er voor kiest om je vensterbanken zelf te gaan maken, dan is eenvoudige optie het kiezen voor het gebruik van voorgegronde MDF vensterbanken, deze vensterbank monteren is een fluitje van een cent en je kunt ze in elke gewenste kleur schilderen, zodat deze altijd passen bij je interieur. In plaats van het kiezen voor een voorgegronde vensterbank kun je ook zelf een vensterbank van hout maken, waarbij MDF een verstandige een prettig materiaal blijft om mee te werken. Het voordeel hiervan is dat je dan alle maten zelf in de hand hebt. Zo kun je tussen twee ramen bijvoorbeeld een leuke vensterbank maken, die kan dienen als mini bureautje, maar kun je ook een lelijke radiator wegwerken.

Nadelen

Hoewel MDF prima gebruikt kan worden voor het zelf maken van een vensterbank, heeft het materiaal ook nadelen. In vergelijking met bijvoorbeeld een vensterbank van natuursteen erg snel.

Vensterbanken van steen

Je kunt een vensterbank van hout maken, maar er zijn nog meer mogelijkheden. Zo heeft een vensterbank van natuursteen als grote voordeel dat deze erg duurzaam zijn en waterbestendig, wat er toe bijdraagt dat deze vensterbanken goed schoon te maken zijn. Vensterbanken van natuursteen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en steensoorten, waardoor er voor ieder budget en woonstijl een geschikte vensterbank te vinden is. Een vensterbank monteren van steen is wel iets ingewikkelder dan bij het monteren van een vensterbank van hout. Bij steen gaat het om precisiewerk en voor het plaatsen van de vensterbanken maak je het beste gebruik van cement. Je maakt de laag voor een mooi resultaat net wat dikker dan de laag die je nodig hebt en doet tussen het natte cement en de vensterbank voor de extra hechting nog een laagje tegellijm.

Previous «
Next »