Help, ik zoek een klusjesman!

  • Klusjes
  • maart 20, 2017
  • Comments Off

Klussen is niet voor iedereen weggelegd. Waar de ene persoon heel handig is en alles zelf kan, heeft de ander al hulp nodig bij het ophangen van een schilderijtje. Dat geeft niks, maar is voor jezelf niet prettig omdat je dan op zoek moet naar een klusjesman. Er zijn vele manieren om te zoeken naar klusjesmannen. Op internet staan regelmatig advertenties met als titel: “Timmerman gezocht” of “Bouwvakker biedt zich aan”. Ook in de kranten bieden klusjesmannen zich aan of op die speciale kaartjes bij de supermarkt. Er is dus altijd wel hulp te vinden, of het nu gaat om een kleine verbouwing of wat kleine klusjes in huis.

Offertes opvragen

Voordat je een klusjesman in de arm neemt wil je natuurlijk weten wat de kosten zullen zijn. En wat de kosten zullen zijn hangt weer af van wat er precies gedaan moet worden. Een kleine verbouwing kan toch al gauw drie cijfers voor de komma met zich meebrengen en kleine klusjes in huis kunnen ook best prijzig zijn als je er iemand voor inhuurt. Daarom is het verstandig altijd bij meerdere klusjesmannen en/of bedrijven offertes aan te vragen zodat je prijzen kunt vergelijken. Op internet kun je via Google zoeken naar een klusjesman of klusbedrijf. Zodra je die woorden intypt verschijnen er tal van websites die je dan weer kunt bezoeken en kunt kijken of dat iets voor je is. Naast Google is er ook nog Marktplaats waar je klushulp kunt vinden, maar waar je ook jouw klus kunt aanbieden zodat bijvoorbeeld een timmerman of bouwvakker daarop kan reageren. Op Werkspot.nl kun je ook jouw klus aanbieden. Het is wel van belang dat je altijd nauwkeurig omschrijft wat je gedaan wilt hebben en om hoeveel vierkante meters het bijvoorbeeld gaat. Hoe nauwkeuriger je omschrijving is, hoe specifieker de offerte kan zijn zonder dat je voor verdere onverwachte kosten komt te staan.

Klushulp naast de deur

Goed, misschien niet letterlijk naast de deur, maar wellicht kun je binnen je eigen vriendenkring iemand vinden die handig is met een hamer of een kwast. Vraag eens na of er iemand recentelijk nog geklust heeft bij zichzelf in huis of bij een ander. Als je een uitgebreider netwerk hebt, door bijvoorbeeld je werk, hobby en/of sport, kun je daar ook eens een balletje opgooien. Je staat er nooit alleen voor.

Previous «
Next »