• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Het kiezen van de juiste bescherming voor jouw barblad

Het kiezen van de juiste bescherming voor jouw barblad

  • Klusjes
  • april 3, 2017
  • Comments Off

Wanneer je een bar hebt met een mooi barblad is het verstandig om de bar voor gebruik goed te behandelen. Door dit van tevoren te doen, is het barblad beschermt tegen krassen en stoten en blijft het barblad langer mooi. Ook wordt, wanneer je het blad op de juiste manier behandelt, de levensduur van het blad aanzienlijk verlengt.

Barblad behandelen met epoxy

Het gebruik van epoxy op een bar- of tafelblad wordt steeds populairder. Het is een harde, taaie hars. Transparante epoxy coating kan gebruikt worden om een beschermde laag over het barblad heen te leggen. De coating geeft een mooie glas en beschermt het blad tegen krassen, stoten en vocht. Het uiterlijk van het blad verandert nauwelijks: de nerven blijven goed zichtbaar. De enige verandering aan het barblad, na het aanbrengen van de laag, is dat het blad gaat glanzen. Sommige mensen vinden deze glanslaag erg mooi, anderen vinden het een ‘plastic’ aangezicht geven. Het toevoegen van deze coating is vrij makkelijk om te doen en een goedkope optie. Na het aanbrengen van de beschermende laag heeft het barblad nog weinig onderhoud nodig. Het kan gewoon afgenomen worden met een vochtige doek.

Bar behandelen met beits

Wanneer je ervoor kiest om het barblad met beits te behandelen, heb je het voordeel dat het meteen aan te brengen is zonder eerst de ondergrond te behandelen met grondverf. Een ander voordeel van beits is dat het vochtregulerend is. Het oppervlak kan dus vochtig worden na een goed aangebrachte beitslaag. Het nadeel van beits is dat het niet in een glanzende vorm verkrijgbaar is. Ook biedt beits geen bescherming tegen het ontstaan van krassen. Wil je toch een beschermlaag tegen krassen? Dan kun je het beste kiezen voor een combinatie van beits en lak.

Bar behandelen met hardwaxolie

Hardwaxolie is de meest natuurlijke optie en zorgt voor een natuurlijke uitstraling van het barblad. Hardwaxolie bestaat uit een combinatie van wassen en natuurlijke oliën. Het beschermt het tafelblad tegen ongelukjes bij alledaags gebruik. Echter, moet vuil en vocht wel direct afgenomen worden, omdat er anders toch een lelijke plek kan ontstaan. Behandeling met hardwaxolie moet periodiek herhaald worden. Wanneer je dit herhaaldelijk uitvoert, heb je de mogelijkheid om lichte krasjes, beschadigingen en kringen weg te werken.

Previous «
Next »