• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Een nieuwe schutting plaatsen, welke mogelijkheden zijn er?

Een nieuwe schutting plaatsen, welke mogelijkheden zijn er?

  • Klusjes
  • maart 7, 2018
  • Comments Off

Schutting keuzes

Een schutting biedt privacy in je tuin, maar is ook een belangrijke sfeermaker. Hout heeft immers een heel andere uitstraling dan beton. Wanneer je een schutting wilt plaatsen zijn er tal van mogelijkheden. Er is altijd wel een schutting die past bij de stijl van je woning.

Houten schutting

Houten schuttingen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen en worden gemaakt van allerlei soorten hout. Over het algemeen wordt gekozen voor geïmpregneerd hout of hardhout. Geïmpregneerd hout is behandeld, waardoor het beter bestand is tegen vocht en ongedierte. Vuren en grenen zijn zeer populaire houtsoorten. De levensduur van een geïmpregneerde schutting is 10 tot 15 jaar. Een hardhouten schutting wordt gemaakt van een zeer stevige houtsoort, zoals Europees hardhout. Een hardhouten schutting gaat over het algemeen 15 tot 25 jaar mee.

Draadschutting

Draadschuttingen worden gemaakt van draden en zijn verkrijgbaar in tal van opties en uitvoeringen. Het plaatsen van een draadschutting is een goedkope en duurzame optie. Deze schuttingen hebben bovendien vrijwel geen onderhoud nodig. Een draadschutting plaatsen gaat eenvoudig en snel en kan gemakkelijk zelf worden gedaan.

Kunststof tuinschermen

Het gebruik van kunststof in de tuin is helemaal in. Logisch, want kunststof is over het algemeen bijzonder duurzaam en onderhoudsvrij. Kunststof schuttingen worden gemaakt van een gerecycled materiaal, waardoor ze ook nog eens milieuvriendelijk zijn. Kunststof schuttingen zijn verkrijgbaar in vele vormen, kleuren en texturen. Zo zijn er ook kunststof schuttingen die het uiterlijk hebben van een houten of een betonnen schutting.

Betonnen schutting

Een schutting van beton is uiterst stevig en biedt naast privacy ook bescherming tegen de wind. Een betonnen schutting zorgt bovendien voor demping van geluid. Het plaatsen van een betonnen schutting is geen goedkope optie en kost ook behoorlijk wat werk, maar dan heb je wel een zeer duurzame schutting die weinig onderhoud nodig heeft.

Combineren van materialen

Het combineren van materialen kan veel voordelen opleveren. Zo kan hout gaan rotten wanneer het in aanraking komt met de natte grond. Dit probleem kan opgelost worden door hout te combineren met beton. Bij het combineren van hout en beton wordt aan de onderkant vaak een betonplaat geplaatst. Ook voor de palen wordt vaak gekozen voor beton. Het resultaat is een zeer stevige schutting die bestand is tegen alle weersomstandigheden en tegelijkertijd de warme uitstraling heeft van hout.

Previous «
Next »