• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Terrastegels groen uitgeslagen? Lees hier hoe je deze weer stralend schoon maakt!

Terrastegels groen uitgeslagen? Lees hier hoe je deze weer stralend schoon maakt!

  • Klusjes
  • februari 14, 2019
  • Comments Off
tuintegels schoonmaken

Het is veruit de grootste ergernis voor iedereen die zelf een pad in de tuin heeft gemaakt van mooie grote terrastegels: groene aanslag. Gelukkig zijn er aantal makkelijke manieren om je terras weer stralend schoon te krijgen.

Hoe ontstaat het en hoe kom ik er vanaf?

Groene aanslag is een natuurlijke groei van algen. Deze algen houden van plekken waar het vochtig is en waar weinig tot geen zonlicht komt. Met name in de herfst en winter zie je dat de algen zich snel uitbreiden.

Ok, je weet nu waar het vandaan komt, maar de vraag is natuurlijk hoe je er vanaf komt. Er zijn verschillende middelen op de markt om de groene aanslag te lijf te gaan, maar waarschijnlijk heb je op dit moment al een paar producten in je keukenkast staan die je hiervoor prima kunt gebruiken.

Huis- tuin- en keukenmiddelen

Een van de manieren om je terras weer lekker schoon te krijgen, is ouderwets schrobben. Je kunt aan de slag gaan met een emmer warm water en groene zeep. De groene zeep laat je een half uur in lauw water intrekken en vervolgens giet je het water uit over het terras. Laat ook dit weer een half uurtje intrekken en schrob vervolgens je tegels met een harde bezem. In plaats van groene zeep kun je ook Biotex, soda of schoonmaakazijn gebruiken. Als je strooizout over hebt, kun je dit ook gebruiken om de groene aanslag tegen te gaan. Chloor is eveneens een middel om van de groene algen af te komen, maar is natuurlijk wel schadelijk voor het milieu.

En heb je net aardappelen gekookt? Giet het kookwater dan niet af, maar schenk het in een gieter en verdeel het over je terras. Heel duurzaam natuurlijk, want het is een natuurlijk product en je gebruikt iets dat je normaal zou weggooien!

De snelste oplossing

De snelste oplossing? Dat is uiteraard een professionele hogedrukreiniger. Hiermee verwijder je namelijk moeiteloos de groene aanslag op grote oppervlakken. Als je lekker van je tuin wil genieten, zonder er te veel tijd in te steken, doe je jezelf dus een groot plezier er een aan te schaffen.

Previous «
Next »