• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Onderhoudstips voor je oude, vertrouwde bank

Onderhoudstips voor je oude, vertrouwde bank

  • Klusjes
  • augustus 30, 2021
  • Comments Off
bank stofferen

Vraag iemand naar zijn of haar favoriete meubelstuk en de kans is groot dat de bank wordt genoemd. Niet zo raar natuurlijk, want wat is er fijner dan languit op de bank liggen en je favoriete serie volgen. Of gezellig met je vrienden bijpraten onder het genot van een drankje, terwijl je ontspannen op de bank zit en de hele avond door kan blijven praten? Maar een bank heeft niet het eeuwige leven. De stof kan slijten en als je dan op zoek gaat naar een nieuwe bank, dan merk je dat er eigenlijk geen een is die je bank kan vervangen. Want niets zo zit lekker en vertrouwd als je eigen bank. Dus waarom zou je dan niet je bank herstofferen?

Onderhoud van je bank verlengt de levensduur

Je kunt er vrij eenvoudig voor zorgen dat je bank er langer ‘als nieuw’ uitziet. Het begint al bij goed onderhoud. Dat betekent onder andere dat je de bank regelmatig stofzuigt. Niet alleen bovenop de kussens en de armleuningen, maar ook onder de kussens, zodat je alle oneffenheden die de stof kunnen laten schuren, weghaalt. En natuurlijk is het belangrijk om vlekjes direct als ze ontstaan zijn te verwijderen. Dat ziet er altijd beter uit. Het enige wat je niet kunt voorkomen is slijtage van de bekleding van bank. Want zeker als je vaak op de bank zit, ga je dat op een bepaald moment zien.

Wat kun je doen als je bank versleten is?

De meeste eenvoudige oplossing is een nieuwe bank kopen. Maar vind dan maar een bank die net zo lekker zit, de juiste hoogte van armleuningen heeft en waar je precies je favoriete houding op kunt vinden. En een nieuwe bank aanschaffen is ook niet per definitie heel goedkoop. Heb je er wel eens aan gedacht aan je bank herstofferen? Als het frame van je bank nog jaren meekan, dan is dat natuurlijk een geweldige oplossing. Je kunt je bank een fris ogende nieuwe uitstraling geven. Want een bank herstofferen laat je door een meubelstoffeerder doen die gespecialiseerd is in dit vak. Op deze manier weet je zeker dat je favoriete bank in goede handen is. En je kunt kiezen uit verschillende stoffen, van klassiek tot modern en zelfs uit leren bekleding.

Geef je bank een nieuwe uitstraling, laat je bank herstofferen

De meubelstoffeerder zal voor de bank herstofferen een prijsopgave doen die helemaal afgestemd is op jouw bank. Het voordeel van deze upgrade is dat je goedkoper uit zult zijn dan dat je een hele nieuwe bank moet kopen. Je hoeft de bank zelf tenslotte niet meer aan te schaffen. Het is ook een mooie gelegenheid om je bank weer helemaal te laten passen in je inrichting. Heb je nieuwe gordijnen gekocht in de afgelopen jaren, dan kun je nu de kleur van je bank daar beter bij laten aansluiten. En als je toch bezig bent, dan kun je ook een keer overwegen om er andere pootjes onder te zetten, voor een hele andere uitstraling. Koop tenslotte nog een paar mooie kussentjes of een lekker warm plaid in dezelfde stijl en je hebt het gevoel dat je in een hele nieuwe woonkamer bent beland. Maar wel met je oude vertrouwde bank.

Previous «
Next »