Moeite met het kiezen van een boekenkast?

  • Klusjes
  • juni 15, 2018
  • Comments Off

Een boekenkast heb je in allerlei soorten en maten. Zoveel mensen, zoveel boekenkasten. Natuurlijk kun je terecht in de conventionele sector met de standaard boekenkast. Denk ook aan de Billy van de Ikea of de net iets meer geavanceerde versie daarvan. Alles goed en wel, je komt niet echt uniek uit de hoek met dat soort van aankopen. Wil je echt de show stelen met jouw boekenkast dan zul je moeten denken aan een op maat gemaakt exemplaar. Kijk in gouden gids naar een goede timmerman en bestel hem in ieder geval voor een vrijblijvende offerte. De timmerman komt dan langs om je woonkamer te bekijken en in lijn met jouw wensen en zijn expertise wordt dan een tip top boekenkast ontworpen. De boekenkast kan bijvoorbeeld in de gehele lengte van de muur worden gebouwd met in het midden een vitrine waar je allemaal leuke foto´s in kan zetten. De afstand tussen de planken wordt exact uitgemeten want je zult grote of kleinere boeken hebben die niet allemaal een even grote afstand tussen de planken nodig hebben.

Tarieven

Als je van plan een custom made kast te laten ontwerpen dan moet je zoals verwacht diep in buidel tasten. Het op maat laten maken van elk product, of het nou kleding is, een auto of in ons geval een boekenkast, kost altijd veel, veel geld. We hebben het dan ook over een investering voor misschien honderden jaren, je wilt namelijk dat zo’n kast de status van een erfstuk krijgt en wat dus generatie op generatie bewaard zal blijven binnen de familie. Als je dat als perspectief neemt, dan valt de uitgave misschien nog wel mee. Alles is immers relatief. Het doet me denken aan een private consultant die voor zijn services 100.000 dollar vraagt maar er wel voor zorgt dat de omzet van een ondernemer van 10 miljoen naar 100 miljoen dollar stijgt. Tja, dan is 100.000 dollar eigenlijk goedkoop te noemen. Maar voordat we te ver van het onderwerp afdwalen, die investering in de kast moet dus gezien als een zeer lang termijn project.

Kwaliteit

Een andere maatstaf waar je rekening mee moet houden bij je keuze is de kwaliteit van je boekenkast. Je kunt natuurlijk niet verwachten dat een reguliere kast dezelfde kwaliteit heeft als een op maat gemaakte beukenhouten bibliotheek. Het hout – als je al een houten kast op het oog hebt – zal moeten voldoen aan zeer hoge eisen wanneer je denkt voor de komende jaren, of zelfs generaties waar we het in de vorige alinea over hadden, de kast te willen gaan gebruiken. Ook moet zo’n kast tegen verhuizen kunnen. We zijn de tijd voorbij waarbij ons leven lang in hetzelfde huis wonen, dus neem de verhuizingsfactor zeker mee in je besluitvorming wat betreft de aanschaf van de boekenkast.

Previous «
Next »