Maak eens een DIY pallet bed!

  • Klusjes
  • november 20, 2017
  • Comments Off

Met DIY’s, ook wel de doe-het-zelf-projecten, maak je je huis veel persoonlijker en uniek en het bespaart je ook nog een hele hoop geld.
Maak eens een cheap DIY bed van pallets! Dit is niet moeilijk en je hebt weinig tijd en gereedschap nodig.
Voor een DIY pallet bed het je – uiteraard – pallets nodig. Tevens heb je een doosje spijkers en een hamer of een doosje schroeven en een boormachine nodig.

Eenpersoons bed

Een eenvoudig cheap DIY bed voor 1 persoon kan je al maken met 2 pallets. Deze leg je in de lengte tegen elkaar aan. Je kan ervoor kiezen deze 2 pallets los van elkaar te laten liggen maar je kan ze ook eenvoudig aan elkaar vast maken zodat je zeker weet dat ze onderling niet verschuiven.
Een bed met 3 pallets is niet veel moeilijker: 2 pallets leg je in de lengte tegen elkaar. Ook hier kan je ervoor kiezen deze 2 pallets los van elkaar te laten liggen of dat je ze elkaar vast maken zodat je zeker weet dat ze onderling niet verschuiven. De 3e pallet gebruik je voor het hoofdeinde. Hiervoor bevestig je het 3e pallet rechtop tegen de kopse kant van 1 van de 2 liggende pallets. Je kan je DIY pallet bed uitbreiden met een 4e pallet welke je als voeteneinde gebruikt.

Tweepersoons bed

Voor een tweepersoons pallet bed heb je minstens 4 pallets nodig. Deze leg je in een vierkant op de grond om het matras op te leggen.
Gebruik je 6 pallets dan bevestig je 2 pallets rechtop tegen het eerder gebouwde vierkant om een hoofdeinde te maken.
Voor een bed met ook een voeteneinde heb je 8 pallets nodig. Met meer pallets maak je er een nachtkastje bij.

Welke pallets gebruik je?

In principe kan je elke pallet gebruiken, als deze maar vrij van splinters is, of daarvoor zelf zorgt.
Een veel gebruikte pallet is de Euro pallet. Een euro pallet bed heeft, door de afmeting van de euro pallets, meteen een goede afmeting. Een euro pallet bed is, door de productspecificaties van de pallet, een kwalitatief goed bed.
Maar ook andere pallets zullen, indien in goede staat, het gewicht van 1 of 2 personen met gemak kunnen dragen.

Previous «
Next »