3 verschillende plekken voor figuurglas 

  • Klusjes
  • juli 1, 2022
  • Comments Off
besparen op een nieuwe badkamer

Figuurglas is een glassoort die voorzien is van figuren, zoals strepen, bobbels, stippen of ribbels. Deze figuren kunnen aangebracht worden op enkel glas of dubbel glas. Dit glas is niet volledig transparant, maar laat wel licht door. Ideaal dus voor op plekken waar het waarborgen van privacy belangrijk is. Ben je benieuwd op welke plekken vaak gebruikt wordt gemaakt van figuurglas? Lees dan verder en kom erachter! 

Wachtkamer 

Wanneer mensen een bezoek brengen aan de huisarts, psycholoog of fysiotherapeut gaat dit vaak om een privacygevoelige kwestie. Het is dus niet fijn als iedereen zomaar in een wachtkamer kan kijken. Figuurglas is in deze situatie een goede optie. Hierdoor kunnen mensen niet zomaar vanaf buiten, de wachtkamer in kijken. Je kunt ook kiezen voor raamdecoratie, zoals lamellen of shutters. Het nadeel is dat deze raamdecoratie onvoldoende licht doorlaat. 

Badkamer

De badkamer is een plek in huis waar privacy erg belangrijk is. Een badkamerraam die volledig transparant is en niet voorzien is van raamdecoratie, is dus geen goede optie. Raamdecoratie kan vaak niet tegen vocht of wordt erg snel vies in de badkamer. Je kunt in deze situatie dus beter kiezen voor een raam dat niet volledig transparant is. Figuurglas is enorm geschikt voor in de badkamer. Dit komt doordat het wel licht doorlaat, maar je er niet doorheen kunt kijken. Daarnaast is het gemakkelijk schoon te maken. 

Vergaderruimte

Ook is figuurglas op het kantoor een goede optie. Het interieur van veel kantoor panden is tegenwoordig ruimtelijk en licht ingericht. Hierbij horen vergaderruimtes die volledig voorzien zijn van glas, zodat je naar binnen kunt kijken. Dit zorgt voor transparantie, wat tegenwoordig steeds belangrijker wordt binnen bedrijven. Het nadeel is dat mensen snel afgeleid worden, doordat ze naar buiten kunnen kijken. Figuurglas kan een goede oplossing zijn in deze situatie. Dit glas is voorzien van figuren, waardoor het niet mogelijk is om er volledig door heen te kijken. 

Laat je adviseren door GlasGigant

Ben je enthousiast geworden over figuurglas en wil je weten of het iets is voor bij jou in huis? Laat je dan adviseren door de experts van GlasGigant. Wil je glas online bestellen? Neem dan een kijkje op de website van GlasGigant. Ze hebben ook een ruim assortiment aan allerlei soorten glas. Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren door een expert over de mogelijkheden. 

Previous «
Next »