Welke container heb je nodig voor jouw verbouwing?

  • Klusjes
  • oktober 16, 2023
  • Comments Off
bouwafval container

Tijdens een verbouwing wil je zo snel en efficiënt mogelijk werken. Stort het afval dat vrijkomt (wat een stuk meer kan zijn dan je misschien denkt!) daarom direct in een container. Dit scheelt een hoop rommel in en rondom je woning. Je bespaart jezelf bovendien een rit naar de afvalstort. De meeste containers worden namelijk gebracht én opgehaald zodra ze vol zitten. In dit blog ontdek je welke container je nodig hebt voor jouw verbouwing.

Grofvuilcontainer

Een grofvuilcontainer huren is ideaal als je gaat verbouwen én je woning eens flink wilt opruimen. In een grofvuilcontainer mag namelijk schoon puin, hout, glas, papier, karton en meubels. Je kunt dus met een gerust hart een deel van je oude inboedel kwijt in de container. Houd er wel rekening mee dat je de container niet volledig mag vullen met puin. Meestal is er een maximale hoeveelheid vastgesteld. Informeer hier van te voren dus goed naar bij het verhuurbedrijf en voorkom problemen!

Bouwcontainer

Een andere optie is een bouwcontainer huren tijdens je verbouwing. In een bouwcontainer mag bijna al je gemengde afval zoals bouwafval, huisraad, inboedel en grofvuil. Over het algemeen mag de container niet volledig gevuld worden met één soort afval (zoals vloerbedekking of gipsplaten). Vaak zijn er bepaalde regels vastgesteld en moet je de container bijvoorbeeld voor minimaal de helft vullen met recyclebaar afval zoals hout, steen, ijzer en kunststof.

Puinafval container

Wil je tijdens je verbouwing niet vastzitten aan bepaalde eisen en regels omtrent de hoeveelheid puin die je mag storten? Kies dan voor een puinafval container. Hier kun je al je schone puinafval in kwijt. Denk hierbij aan tegels, stenen, beton, keramiek en dakpannen. Wederom raden we je aan om van te voren goed te checken wat er precies in de container mag (en wat niet). Ook voor vervuild puin gelden speciale regels.

Gesloten container

Tot slot kan het tijdens een verbouwing handig zijn om een gesloten container te huren voor je inboedel. Hier kun je al je spullen veilig en droog in bewaren tijdens de werkzaamheden in je woning. Dit is praktisch als je weinig ruimte hebt en de spullen in de weg staan tijdens de verbouwing. Je voorkomt bovendien dat je meubilair vies wordt of beschadigd raakt.

Previous «
Next »