De installatie van een Quooker

  • Klusjes
  • juni 12, 2017
  • Comments Off

Quooker

Een van de keukentrends van de afgelopen jaren is een Quooker.

Wat is een Quooker?

Een Quooker is een kokend waterkraan. Een waterkoker heb je dus niet meer nodig als je een Quooker hebt.

Keuze type Quooker

Je hebt de standaard Quooker zoals hierboven beschreven. Hierbij heb je een waterreservoir onderin het kastje staan. Je hebt tegenwoordig echter ook de Quooker Fusion. Dit is een kraan voor koud, warm en kokend water (alles in een).

Installatie, waar op letten

Het plaatsen en aansluiten van een kokend waterkraan is eigenlijk een klus voor een loodgieter. Maar sommige kokend waterkranen zijn zo montagevriendelijk opgebouwd dat een handige doe-het-zelver dit ook kan.
Bekijk altijd goed of het is toegestaan door de fabrikant om de kokend waterkraan zelf te monteren. Als dit niet het geval is, vervalt de garantie. Als het wel toegestaan is, zit er ook een duidelijke installatiebeschrijving bij de Quooker, volg deze stap voor stap. Het meest kritische punt van de installatie is het gat in het aanrechtblad maken. Het wordt aanbevolen om een boormal te gebruiken!

Onderhoud

Er wordt aanbevolen om ongeveer een maal per vijf jaar onderhoud te plegen. Indien je de kokend waterinstallatie zelf gemonteerd hebt, kan je dit zelf doen. Als hij door een loodgieter geplaatst is, kan hij het onderhoud doen, maar dat is niet noodzakelijk. Als je onderdelen nodig hebt, kan je deze bij de service afdeling bestellen. Als je het serienummer van je reservoir doorgeeft, worden de juiste onderdelen opgestuurd.

Veiligheid

Met de schakelaar op het reservoir kan je de Quooker aan en uit zetten. Vooral als je nog kleinere kinderen in huis hebt, is het slim om hem uit te schakelen als je hem niet gebruikt. Zo kan je ongelukjes op een eenvoudige manier voorkomen.

Heel veel plezier van je koken waterkraan: de QUOOKER!

Previous «
Next »