• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Afbladderende verf repareren voordat je opnieuw schildert doe je zo!

Afbladderende verf repareren voordat je opnieuw schildert doe je zo!

  • rogier
  • november 9, 2022
  • Comments Off
Afbladderende verf repareren voordat je opnieuw schildert doe je zo

Voordat je de binnen- of buitenkant van je huis schildert, is het belangrijk om bestaande verfproblemen aan te pakken. Hoewel je oude, afgebladderde of afgebroken verf eenvoudig kunt bedekken met een nieuwe laag, zal dit ruwe oppervlakken en randen achter laten. Voor belangrijke gebieden die goed zichtbaar zijn, of als je gewoon een perfectionist bent, wil je dat de onderliggende laag een perfect glad, vlak oppervlak vormt als basis voor de nieuwe verflaag.

Basisprincipes van het repareren van afbladderende verf

Als er in een klein gebied afbladderende verf wordt aangetroffen, kun je die afbladderende verf eenvoudig weg borstelen en vervolgens het oppervlak primen en eroverheen schilderen. Zolang de resterende randen van het oppervlak stabiel zijn, werkt deze oplossing. Maar het is niet altijd de meest aantrekkelijke oplossing, vooral als je te maken hebt met afbladderende verf die meerdere lagen diep is. Een betere methode is om deze oneffenheden te vullen met houtvuller voordat je gaat primen en schilderen. Deze methode is niet alleen aantrekkelijker, maar helpt ook om die randen van bestaande verf te beschermen, zodat ze minder snel gaan afbladderen.

Veiligheidsoverwegingen

Oudere huizen, vooral die gebouwd vóór 1978, zijn mogelijk geverfd met verf op loodbasis. Onderzoek heeft uitgewezen dat loodhoudende verf neurologische schade kan veroorzaken. Het is vooral schadelijk voor zwangere vrouwen en kinderen. Test de verf op lood voordat je deze gaat strippen of schuren. Als het lood bevat, laat de verf dan verwijderen door een erkend saneringsbedrijf.

Afbladderende verf repareren doe je zo

Afbladderende verf repareren voordat je opnieuw schildert doe je zo:

Schraap de losse randen weg

Schraap met een verfkrabber de losse randen van het geverfde gebied weg. Stop wanneer het te moeilijk wordt om de verf weg te wrikken. Zorg er ook voor dat je het hout niet in kerft of beschadigt met de scherpe randen van de schraper.

Verwijder de losse verf door te borstelen

Veeg met een staalborstel het resterende vuil krachtig van het oppervlak. Werk de randen van het beschadigde gebied opnieuw bij. Als er meer verf begint af te pellen, ga dan terug en wrik het weg met de verfkrabber.

Breng de houtvuller aan

Breng houtvuller aan op een plamuurmes en verdeel een dunne laag vulmiddel over het beschadigde gebied. Zorg ervoor dat de houtvuller iets buiten de omtrek van het beschadigde gebied uitsteekt. Deze overtollige houtvuller wordt later weggeschuurd. Zorg ervoor dat je het plamuurmes buigt om een glad ​​ oppervlak te krijgen. Breng de houtvuller niet dik aan, dit is alleen maar meer materiaal om weg te schuren. Breng alleen voldoende aan om het beschadigde gedeelte te bedekken, plus net iets hoger.

Laat de houtvuller drogen

Laat de houtvuller drogen volgens de instructies van de fabrikant. Dit duurt normaal gesproken 45 minuten tot een uur, maar je kunt er ook minimaal twee uur voor uittrekken. Als je probeert te schuren voordat het grondig is opgedroogd, zal het vulmiddel eraf vallen wanneer je schuurt. Tip: houtvuller op waterbasis droogt sneller dan houtvuller op oliebasis.

Afbladderende verf repareren

Schuur de houtvuller af

Bevestig een fijnkorrelig papier op een schuurmachine en schuur het gebied tot het gelijk en glad is met de omringende verf. Schuur niet helemaal tot op het kale hout.

Controleer op gladheid

Ga met je blote hand over het gebied om te voelen of het glad is. Het gebied moet opgaan in de omringende verf. Als je niet in staat bent om het gebied volledig glad te strijken, zoals wanneer het hout zwaar beschadigd is, is het een goede optie om de plank of plaat volledig te vervangen.

Previous «
Next »