• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Tips om een kleine tuin groter te laten lijken

Tips om een kleine tuin groter te laten lijken

  • Klusjes
  • mei 4, 2017
  • Comments Off

Als je niet beschikt over een grote tuin moet je slim zijn. Vooral als je bijvoorbeeld in de stad woont, zijn huizen met grote tuinen vaak schaars en erg duur. In het centrum wonen is een enorm voordeel voor veel mensen, maar met je tuin zal je het goed moeten aanpakken. Hier is een aantal tips om je kleine tuin groter te laten lijken.

Werk in de hoogte

Hoogteverschillen in een tuin laten een tuin groter lijken omdat je niet in één oogopslag de hele tuin ziet. Denk aan het plaatsen van een vijver, een tafeltje met decoratie, een houten vlonder, een pergola en verticale beplanting. Als je kiest voor het hangen van planten aan je hek of schutting of voor het laten groeien van planten tegen de muur word je afscheiding niet meer gezien als grens, maar lijkt het of de tuin overloopt in de natuur en onbegrensd is. Hierdoor lijkt je tuin groter. Ook hoef je op deze manier minder planten op de grond te zetten, wat er ook weer voor zorgt dat je tuin ruimtelijker oogt. Je ziet namelijk meer van het vloeroppervlak. Dit geldt ook voor een opgeruimde tuin. Als je spullen opruimt, lijkt je tuin aanzienlijk groter omdat er minder staat.

De juiste schutting en kleuren

Iets wat een tuin kan maken of breken, is de schutting. Veel mensen beseffen niet hoe belangrijk een schutting is voor een tuin. Als je een kleine tuin hebt is het belangrijk om horizontale planken te kiezen. Hierdoor lijkt je tuin groter. Ook werken lichte kleuren ruimtelijk. Daarom is een lichte schutting beter dan een donkere versie. Voor meer diepte in je tuin is kleurgebruik erg belangrijk. Gebruik op de voorgrond van je tuin wat donkerdere kleuren dan in de achtergrond. Ook is het van belang dat je niet te veel verschillende kleuren gebruikt in je tuin. Het beste is om één of twee kleuren te kiezen en om dan met verschillende tinten te gaan werken.

Gebruik grote bestrating

Als je je tuin groter wilt laten lijken, is de bestrating erg belangrijk. Je tuin lijkt groter als je grote bestrating gebruikt, zoals grote terrastegels en grote ronde stenen. Vermijd kleine steentjes. Als je een lange en smalle tuin hebt, leg bestrating dan in de breedte. Zo lijkt je tuin breder. Is je tuin breed en ondiep, leg bestrating dan in de lengte. Zo lijkt je tuin dieper.

Wil jij je kleine tuin ook groter laten lijken en ben je zelf niet zo handig? Zit je bijvoorbeeld te denken aan een andere schutting of een pergola? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan bij Rudy Vermeeren, een betrouwbaar en vakkundig timmer- en aannemersbedrijf voor het realiseren van jouw droomtuin.

Previous «
Next »