• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Bevorder de zelfstandigheid van jouw kat met de installatie van een kattenluik

Bevorder de zelfstandigheid van jouw kat met de installatie van een kattenluik

  • Klusjes
  • augustus 26, 2020
  • Comments Off
kattenluik

Sinds dat jullie verhuisd zijn naar een nieuwe woning heeft de kat nogal wat moeite om zijn draai te vinden. Voortdurend vind je jullie miauwende viervoeter terug bij de achterdeur, draaiend met zijn staart in de hoogte, jou bijna smekend aankijkend om weer naar buiten te kunnen. En als je dan de deur opengooid zodat hij de verse lucht in kan, duurt het vervolgens slechts een paar minuten voordat je hetzelfde ritueel weer kunt herhalen, maar nu de andere kant op. 

Er wordt gekrabd aan de deur en het kattengejank begint een dagelijks terugkerend fenomeen te worden, wat een steeds verder escalerende situatie dreigt te worden met je net ontmoette buren. Het is tijd om naar een permanente oplossing te zoeken, zodat zowel jullie, als de buren en natuurlijk ook de kat, niet langer in een nare situatie terecht komen, iedere keer als jullie poes weer naar binnen of naar buiten wil.  

Vrij naar binnen en buiten gaan, zodat je niet meer naar jouw kat hoeft om te kijken

Na de achterdeur aan de nodige inspecties te hebben onderworpen, heb je besloten om een kattenluik te installeren. Op deze manier kan jullie poes vrij naar binnen en naar buiten gaan, zonder dat je nog langer naar hem om hoeft te kijken. Maar er zijn tegenwoordig zoveel verschillende opties mogelijk, dat de keuze voor een kattenluik niet zo heel snel gemaakt is. 

Zo zijn er kattenluiken met verschillende sloten en verschillende standen, om er voor te zorgen dat uitgerekend jullie kat probleemloos naar binnen kan. Het idee is dat jullie poes zelfstandig naar binnen en naar buiten kan, maar je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat het jullie kat is en niet een of ander ongedierte. Daarom worden kattenluiken veelal uitgerust met speciale opties om er voor te zorgen dat slechts de kat het luik kan openen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kattenluik met een magneetsluiting, die niet door bijvoorbeeld een rat geopend kan worden. Of is er de optie voor een kattenluik met infrarood, die ontsluit zodra de sensor in de gaten heeft dat jullie viervoeter in de buurt is. 

Bekijk voor de state of the art  het speciale kattenluik met chip lezer

Natuurlijk wil je voorkomen dat de andere katten uit de buurt ongevraagd je huis binnen komen. Vandaar dat er ook handige kattenluiken beschikbaar zijn die zijn uitgerust met een chiplezer, zodat alleen de kat met het vooraf geprogrammeerde chipnummer het luik probleemloos in en uit kan. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je ongewenste gasten buiten de deur houdt.

Previous «
Next »