Veilig klussen op het dak

  • Klusjes
  • augustus 21, 2020
  • Comments Off
dakrandbeveiliging

Als je moet klussen op het dak, zorg je natuurlijk dat je alle benodigde spullen in huis haalt om die klus te klaren. Het is echter bij werken op hoogte ook belangrijk dat je de juiste veiligheid in acht neemt en daarvoor zul je misschien over moeten gaan tot dakrandbeveiliging online kopen…. of in een winkel, of bij een val veiligheidsspecialist. Het maakt natuurlijk niet uit waar, als je er maar over nadenkt en de juiste materialen aanschaft om te zorgen voor een optimale veiligheid.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Het belangrijkste bij werken op hoogte is natuurlijk de veiligheid. Je hoeft echt niet van een grote hoogte te vallen om letsel op te lopen. Als je op een dak werkt, zit een ongeluk in een klein hoekje. Beter kun je wat extra geld uitgeven en wat meer tijd kwijt zijn aan de beveiliging van werken op hoogte, dan een groot risico nemen dat er iemand ernstig gewond raakt, of erger.

Verschillende soorten valbeveiliging

Er zijn verschillende soorten valbeveiliging. Op een plat dak is dakrandbeveiliging aan te bevelen. Je kan kiezen voor een tijdelijk hekwerk, dat je plaatst als er iemand op het dak moet zijn. Vinden er echter regelmatig werkzaamheden op het dak plaats, of is er een andere reden waarom vaker beveiliging nodig is, dan heeft een permanent hekwerk absoluut de voorkeur. Een permanent hekwerk staat stevig en biedt ten allen tijde de veiligheid die nodig is als iemand het dak betreedt.

Vaste beveiliging gewenst

Behalve tijdelijke en permanente beveiliging voor op het dak zijn er meer soorten beveiliging die er voor zorgen dat je veilig kunt werken. Zo is vaste beveiliging van jouw dak mogelijk: het hekwerk dat als beveiliging dient, staat dan altijd rechtop. Er is echter ook dakrandbeveiliging die neergeklapt kan worden. Het voordeel hiervan is dat vanaf de grond niet zichtbaar is dat er beveiliging is aangebracht, mocht je bijvoorbeeld vinden dat dit hekwerk ontsiert of jou het uitzicht ontneemt. Is er een afspraak voor onderhoud of andere werkzaamheden op het dak, dan is die neerklapbare beveiliging snel weer opgezet.

Schakel bij twijfel een specialist in

Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen, of krijg je sowieso liever advies voor de juiste beveiliging voor werken op jouw dak? Schakel dan een specialist in, die ter plaatse en in overleg met jou bepaalt wat de verstandigste keus is.

Previous «
Next »