Veiligheidsmaatregelen op de werkplek

  • Klusjes
  • juli 20, 2022
  • Comments Off
veiligheid werkvloer

Veiligheid is het belangrijkste aspect van elke baan. Er wordt zelfs geschat dat elk jaar ongeveer 4 miljoen werknemers gewond raken op het werk. Daarom is het belangrijk om te allen tijde veiligheidsmaatregelen te nemen op de werkplek. Vallen van hoogte is een van de belangrijkste doodsoorzaken en verwondingen op de werkvloer. Dit is de reden waarom valbeveiliging een prioriteit zou moeten zijn van alle bedrijven, vooral de bedrijven die zich bezighouden met bouwwerkzaamheden.

Gevaren vermijden

Vermijd gevaren door alert te blijven, op te letten en gezond verstand te gebruiken. Gebruik een veiligheidshelm en andere veiligheidsuitrusting bij het gebruik van gereedschap en uitrusting. Op deze manier kun je letsel door scherpe randen of bewegende delen voorkomen die je kunnen beknellen, snijden of anderszins schade kunnen toebrengen als je er verkeerd mee omgaat. Vermijd gladde oppervlakken, onveilige omstandigheden en andere gevaren zoals water op vloeren waardoor je kunt uitglijden en vallen.

Draag veiligheidskleding

Heb je er wel eens over nagedacht wat er met je kan gebeuren als er zich een ongeval voordoet op het werk? Wat als er een zwaar voorwerp op je hoofd valt, of je glijdt uit en landt in hete olie, of iets anders vreselijks? Het goede nieuws is dat er manieren zijn om jezelf te beschermen tegen dit soort ongelukken. Je moet altijd veiligheidsuitrusting dragen, zoals een veiligheidsbril, veiligheidshelmen en zelfs beschermende laarzen wanneer je dagelijks met gevaarlijk werk te maken hebt.

Gebruik het juiste gereedschap voor de klus

Gebruik het juiste gereedschap voor de betreffende klus. Dit is een eenvoudige vuistregel, maar kan in de praktijk moeilijk te volgen zijn. Wanneer je elektrisch gereedschap of apparatuur gebruikt, zorg er dan altijd voor dat je de juiste maat en het juiste model gereedschap gebruikt om de klus veilig en effectief te klaren. Gebruik altijd de juiste veiligheidsuitrusting bij het snijden van metaal of andere materialen met elektrisch gereedschap. Dit omvat het dragen van een veiligheidsbril en gehoorbescherming. Veel moderne zagen zijn uitgerust met ingebouwde beschermkappen om te beschermen tegen rondvliegend puin, maar je kunt nooit voorzichtig genoeg zijn. Houd rekening met je omgeving voordat je kiest welk type gereedschap het beste werkt voor je behoeften. Heb je iets draagbaars nodig? Is er voldoende ruimte om veilig te manoeuvreren? Zijn er trappen bij betrokken? Dit zijn allemaal dingen die het overwegen waard zijn voordat je aan een project begint met elektrisch gereedschap zoals zagen of slijpmachines

Previous «
Next »