• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • School lambrisering, de nieuwe bouwtrend van 2017

School lambrisering, de nieuwe bouwtrend van 2017

  • Klusjes
  • mei 23, 2017
  • Comments Off

School lambrisering: nostalgie en trendy!

Als we de nieuwe bouwtrends mogen geloven, wordt 2017 hét jaar van de school lambrisering. Oud in een nieuw jasje dus! Je kent ze wel uit oude schoolgebouwen: de muren die tot op zekere hoogte bekleed waren met tegels. De meest typische waren de glimmende beige tegels met bovenaan een bruine randsteen. Ze volgden zelfs perfect de vormen van de trappen mee. In scholen werd dit vooral om hygiënische redenen aangebracht. Ergens moeten ontwerpers en architecten toch deze stijl in hun achterhoofd hebben zitten. Lambrisering is terug komen opdagen en wordt de bouwtrend van 2017!

Waarom lambrisering aanbrengen?

Lambrisering is gewoon mooi en stijlvol. Het kleedt een muur aan en trekt heel wat aandacht. Reeds lang werden houten lambriseringen geplaatst. Dit jaar komen de tegels volop terug. Het beschermt je muren tegen vuil en beschadigingen, is makkelijk te poetsen en geeft altijd een frisse indruk. Tegels aan de muur zijn ideaal in de badkamer en het toilet. Ook in de gang staan ze stijlvol. Je kunt ze perfect laten aansluiten bij je vloertegels. Tegenwoordig bestaan ze immers in alle materialen, afmetingen en uitvoeringen. Je hebt de keuze tussen hele grote tegels of kleine mozaïekjes, glimmende of matte afwerking, unicolor of felgekleurd, egaal of met een patroon, en ga zo maar door.

Een stijlvol geheel

Lambrisering geeft een groter ruimtegevoel en is tegelijk ook gezellig. Het grote pluspunt van school lambrisering is dat het slechts tot op een bepaalde hoogte wordt aangebracht. Muren die
volledig bekleed worden met tegels geven al snel een koele, bijna keuken- of slagerij-achtige indruk. Met een lambrisering heb je meer mogelijkheden om te combineren met het gedeelte van de muur erboven. Je kunt de tegels bijvoorbeeld in dezelde stijl kiezen als kaders of spiegels die aan de muren hangen, de meubels die er tegenaan staan of het vloerkleed dat in de kamer ligt. Of je kunt de tegels elders in de woning laten terugkomen: bijvoorbeeld als tafelblad van een bijzettafeltje of tegen de muur boven het aanrecht in de keuken. En waarom zou je er niet een paar bij elkaar hangen als kunstwerkje? De voordelen van deze tegels zijn al lang bewezen in Zuiderse landen. Dit jaar komt deze bouwtrend volop opzetten in ons land. En wij kunnen alvast voorspellen dat wij hier ook de komende jaren volledig in zullen meegaan.

Previous «
Next »