Isolatiematerialen: voor welke soort ga jij?

  • Klusjes
  • oktober 27, 2022
  • Comments Off
isolatie platen

De juiste keuze isolatiematerialen maken is lastig. Iedere toepassing vraagt een ander soort materiaal. Daarnaast moet je ook nog kiezen voor de juiste Rd waarde en de isolatiedikte van het materiaal. Lees verder om wegwijs te worden in het enorm ruime aanbod isolatiemateriaal. 

Soorten isolatiematerialen

Verkijk je er niet op dat er enorm veel verschillende soorten isolatiematerialen zijn. Voor iedere toepassing valt wel een andere soort voor te vinden. Steen- en glaswol zijn isolatiedekens welke vaak gebruikt worden voor muur- en dakisolatie. Daarnaast zijn EPS en XPS populaire isolatiematerialen, die voor multifunctionele doeleinden worden gebruikt. EPS kun je bijvoorbeeld voor spouwmuur-, gevel-, dak- en vloerisolatiegebruiken. Ben je op zoek naar isolatiemateriaal en een dakplaat in één? Ga dan voor de dakplaten van IsoBouw. Deze platen zijn enorm populair, bij zowel nieuwbouw als renovatie. Realiseer je dus eerst goed  wat je gaat isoleren, voordat je het bijbehorende materiaal aankoopt. 

De juiste isolatiedikte kiezen

Hoe dikker je isoleert, hoe meer warmte je binnenshuis en kou buitenshuis houdt tijdens de winterdagen. Voor de zomerdag geldt dit natuurlijk andersom. De juiste dikte kiezen is geen eenvoudige taak. Ga je namelijk voor dikker materiaal? Dan zal de Rd waarde van je isolatie ook toenemen. De Rd waarde geeft een kwantitatieve waarde over hoe goed je materiaal isoleert. 

Alle voordelen van isoleren op een rijtje

Isoleren levert je niet alleen een goedkopere energierekening op. Isoleren verduurzaamt je woning ook nog eens. Door je woning te isoleren houd je tijdens de winterdag meer warmte binnenshuis, waardoor je de kachel minder hoog op hoeft te draaien. Daarnaast levert isoleren je ook subsidie op. Ten slotte, isoleren verhoogt de waarde van je woning. 

De juiste keuze isolatiematerialen maken

Ben je op zoek naar het juiste isolatiemateriaal? Neem dan eens een kijkje bij het ruime assortiment isolatiematerialen van Sleiderink Bouwmaterialen. Zij helpen je ook graag verder als je de juiste keuze niet kunt maken. Neem contact op met één van hun productspecialisten via het contactformulier en vraag naar de mogelijkheden. 

Previous «
Next »