• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • De kosten voor het vernieuwen van elektriciteit aan een oude woning

De kosten voor het vernieuwen van elektriciteit aan een oude woning

  • Klusjes
  • augustus 18, 2022
  • Comments Off

Of je een verbouwingsproject wilt ondernemen, hangt voor een groot deel af van de vraag of je de elektriciteit in huis moet vernieuwen. Wanneer het huis dat je koopt meer dan 25 jaar oud is, is het van cruciaal belang om onderzoek te doen naar de staat van de elektriciteit, voordat je tot de aankoop overgaat.

Je kunt de hoeveelheid werk die nodig zal zijn, schatten door vooraf een onderzoek te doen. Zo kun je bepalen hoeveel de herbedrading zal kosten: dit kan van invloed zijn op de mate waarin de renovatie praktisch is voor jouw budget. 

Vergeet niet dat opnieuw bedraden een lastige klus kan zijn

Dus je moet de kosten begroten voor het weer op zijn plaats zetten van de muren en plafonds, nadat de herbedrading af is. Het is waarschijnlijk dat een pand, als het niet onlangs opnieuw bedraad is, minstens gedeeltelijk vernieuwd moet worden om het aan de moderne normen te laten voldoen. De bedrading kan potentieel gevaarlijk zijn en niet berekend op de eisen van het hedendaagse leven.

Het is waarschijnlijk dat je een deel van het pand opnieuw moet bedraden, zo niet het hele pand, wanneer je belangrijke verbouwingswerkzaamheden. Zeker wanneer deze verbouwingswerkzaamheden als een ingrijpende verandering gelden, zoals het moderniseren van de zekeringskast. 

Behalve wanneer verbetering nodig is om aan de eisen van de bouwvoorschriften inzake energie-efficiëntie te voldoen, bijvoorbeeld de regelingen voor centrale verwarming, hoeft de rest van de huidige bedrading niet vervangen te worden tijdens de uitbreiding of verbouwing. 

Hoeveel kost het om een huis opnieuw te bedraden?

Voor een keukenuitbreiding kost het opnieuw bedraden tussen €1.000,- en €1.500,-. Dit is inclusief de eerste en tweede bevestiging door middel van gewone stopcontacten en schakelaars en geldt niet voor verlichtingsarmaturen. Afhankelijk van de plaats waar je woont, kost het opnieuw bedraden van een drie slaapkamer-huis gewoonlijk ongeveer €3.000,-.  De grootte van het huis, de mate van toegankelijkheid, of de woning leeg is, de ingewikkeldheid en het kaliber van de afwerking, vormen andere factoren. Evenals de essentie van een slotenmakerbedrijf voor het herzien van de sloten, is een professional nodig voor de herbedrading van het huis. Zowel de elektricien als een slotenmakersbedrijf weten wat ze doen, zo weet je zeker dat de klus goed uitgevoerd wordt. 

Een volledige herbedrading kan vaak vermeden worden

Wanneer de huidige bedrading goed is en eventuele extra belastingen kan dragen, kan het ook rendabel zijn om ze uit te breiden met een eigentijdse consumenten-unit, geschikte aardingsopstellingen en kruisverbinders.

Hoe lang duurt het om een huis opnieuw te bedraden?

Een gezinswoning zal waarschijnlijk twee dagen in beslag nemen voor de eerste reparatie en nog eens twee dagen voor de tweede reparatie van een keukenbedrading. Een groter huis zal aanzienlijk meer tijd nodig hebben.

Een ouder huis met verouderde elektrische systemen, zoals knopen en buizen of aluminium bedrading, moet soms om veiligheidsredenen volledig opnieuw bedraad worden. Het laatste wat je wilt is de verschrikking van een woningbrand meemaken: verouderde bedrading kan brandgevaarlijk zijn.

Je weet het niet zeker, tenzij een erkende elektricien jouw huis inspecteert, ook al hoef je het misschien niet helemaal opnieuw te bedraden. Je kunt erachter komen dat slechts een deel van jouw huis nog over verouderde onderdelen beschikt die vervangen moeten worden. Zeker wanneer een deel van de bedrading verbeterd is, geldt dit. Je zult dankzij dit alles minder uitgeven.

Previous «
Next »